Diensten

Adab Finance is de eerste en enige Nederlandse aanbieder van financieringsstructuren op basis van Islamic Finance. 

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen:

Wij zijn gespecialiseerd in het Nederlandse (financiële) en het islamitische financiële recht. Wij kunnen bedrijven en particulieren in Nederland adviseren met hun juridische en financiële vraagstukken omtrent financieren, lenen, lease of bankieren conform de principes van Islamic Finance. Door onze kennis en expertise in zowel het Nederlandse als het islamitisch financiële recht kunnen wij bedrijven en particulieren adviseren met het structureren van financieringsconstructies conform het islamitische financieringsrecht. Wij kunnen u onder andere helpen met het opzetten van halal-lease overeenkomsten, halal-koop-op-afbetaling overeenkomsten en halal-leenovereenkomsten. 

Bedrijven die wij helpen omvatten: 

– (auto)lease bedrijven

– kredietverstrekkers 

– hypotheekverstrekkers

– winkeliers 

 

Voor particulieren kunnen wij bemiddelen bij de aankoop van uw huis, auto of andere aankoop die u financiert. Sinds kort bieden wij onze Murabaha-leenovereenkomst aan voor financieringen tussen particulieren. Meer informatie onderstaand. 

Geinteresseerd? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Het Murabaha-contract

Wij hebben een leenconstructie ontwikkelt op basis van de islamitische financieringesmethode murabaha:

Zeker van uw zaak:

Adab Finance houdt zich bezig met halal leenovereenkomsten. Deze overeenkomsten zijn conform islamitisch financieel recht en conform Nederlands recht. Dit betekent dat we in staat zijn te bemiddelen tussen de consument en de financier. Uiteraard zijn deze overeenkomsten op maat en volledige toegesneden op uw situatie. Wij zijn de eerste partij in Nederland die deze service aanbiedt.

Hoe werkt de Murabaha financieringsconstructie?

De Murabaha financieringsconstructie is wereldwijd de meestgebruikte manier om halal leningen te verstrekken. De Murabaha bestaat uit twee koopovereenkomsten: één tussen de financier en de verkoper en één tussen financier en lener. De financier vervult in feite de rol van een doorverkoper: door het goed te verkopen via maandelijkse betalingen financiert hij het voor de lener. Om zelf te verdienen aan de transactie rekent hij een winstopslag berekend aan de hand van de koopprijs. Deze winstopslag is niet te verwarren met rente, dat heeft een wezenlijk ander karakter. Rente is immers afhankelijk van tijd en kan daardoor woekeren. Ook is bij een rentedragende lening op voorhand niet duidelijk hoe hoog het uiteindelijke rentebedrag zal zijn. Dat is bij een Murabaha wezenlijk anders. 

Murabaha-contract

  • In overeenstemming met islamitisch en Nederlands recht
  • Eenvoudig geregeld
  • Rentevrij
  • Eerlijke verdeling van risico's
  • Begeleiding van begin tot eind

We doen het samen

Met het onderstaande stappenplan eenvoudig en snel uw halal lening gerealiseerd.

Islamitisch financieren heeft handel als basis. Handel wordt gestimuleerd, leningen met rente niet. Het is dus belangrijk dat u het te financieren object van de financier koopt. In beginsel komt alles in aanmerking voor verkoop met murabaha.  

Leningen zonder goede overeenkomsten zijn riskant voor een financier. Daarom regelen wij alles goed voor u, zodat uw financiering met zekerheid tot stand komt. Dit is fijn voor u en uw financier(s). Op verzoek kunnen wij met u en uw financier een afspraak inplannen om alle aspecten van de lening door te nemen. 

Wij verzamelen alle gegevens voor uw lening en leggen deze vast in het Adab Onderlinge Murabaha contract. Dit is een Murabaha financiering vertaald naar Nederlands recht. Deze overeenkomst is daarmee in lijn met islamitisch financieel recht alsmede Nederlands (civiel) recht. 

Als alles is vastgelegd ontvang u de lening en begint de looptijd. Dit betekent dat u, conform de overeenkomst, periodieke betalingen doet. Als u de gehele leensom en opslag heeft afbetaald eindigt de overeenkomst. Tijdens de looptijd zijn wij bereikbaar voor vragen over de overeenkomst. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de conforme naleving van de overeenkomst door u of de financier.  

Optioneel kunt u kiezen voor het Administratiepakket. Dit houdt in dat wij uw lening monitoren en u en uw financier maandelijks een overzicht sturen van de stand van de lening. De administratieve elementen van uw lening worden dan door ons voorzien. 

Ontdek of we iets voor u kunnen betekenen

In de eerste plaats is de Adab Onderlinge Murabaha geschikt voor hen die vanuit het islamitische geloof willen financieren. Maar, islamitisch financieren spreekt een breder publiek aan. De voordelen die islamitisch financieren met zich meebrengt zijn voor velen aantrekkelijk. Islamitisch financieren kent de volgende principes: 

 

Verdelen van risico's

Klant en bank verdelen het risico op verlies en delen winsten. Zo zijn beiden afhankelijk van elkaar.

Geen misbruik van zwakkere partij

Het is niet toegestaan om misbruik te maken van een zwakkere positie. Rente vragen is daarom niet altijd toegestaan

Geen excessieve speculatie

Strikt toezicht en verbod op excessieve speculatie met als enige doel winstmaximalisatie. 

Geinteresseerd? Neem vandaag nog contact op.